vineri, 2 mai 2014

Descoperirea CUVANTULUI ? …..sau o MALFORMATIE GENETICA a CUVANTULUI ?

       Am facut o investigatie detaliata asupra celui ce pretinde de a avea dreptul de a reinventa SCRIPTURA si de a de a se regasi in paginile ei ,in ILIE din maleahi 4.5 ,MESAGERUL si PROFETUL INFAILIBIL,noul mijlocitor intre DUMNEZEU, ISUS si noi ,VOCEA lui DUMNEZEU si ASA VORBESTE DOMNUL, a acelui MESAJ care ar trebui sa-mi fie REVELATIA INDISPENSABILA a BIBLIEI, CALEA spre RAPIRE ,DESCOPERIREA: - EPOCILOR, - semnului  FIAREI , ruperea PECETILOR de catre el,descoperitorul a 3 BIBLI , invatatorul care ne preda ZODIACUL , PIRAMIDOLOGIA ,ASTROLOGIA, tainele SUPRANATURALULUI si ale MISTICULUI, NUMEROLOGIA si alte arte OCULTE, …..cel care NEAGA vesnicia IADULUI, - si ceva ce este dat numai noua ALESILOR care il accepta pe Branham ca VINDECATOR si messager al celei de-a 7 EPOCI ,COMPLETAREA la BIBLIE si reantoarcerea noastra la APOSTOLI prin EL.
       Plec cu Idea ca toti putem gresi si ne putem insela singuri ,unicul ETALON de a intelege daca suntem deviati si contaminati de invataturile gresite ,sau daca suntem in ADEVAR este Biblia. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit (II Tim 3:16).
Indiferent de cine sunt mesageri, fie că este vorba apostoli, prooroci, evangheliști, pastori, profesori sau "un înger din cer", Biblia este singurul conducător de care noi ar trebui să ne masuram cuvintele și faptele . Și, așa cum am judeca toate lucrurile prin cuvântul pur al lui Dumnezeu în Sfânta Scriptură, care sunt cuvintele conservate de Domnul, scripturile care "nu vor trece" (Ps. 12:6,7; Proverbe 30:5,6 Matt. . 24:35) , vom ști adevărul așa cum Isus a promis „Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; 32 veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8:31,32) .
Domnul nostru Iisus Hristos a avertizat: "Băgați de seamă să nu vă înșele cineva. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristosul [ Unsul] , și vor înșela pe mulți ….Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi." (Mat. 24:4,5,24) Vegheaţi, dar, în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.” (Luca 21:36) . și Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!” (Marcu 13:37)
Domnul Isus Hristos nu a spus ca vom" simți " adevărul, dar că vom " cunoaște " adevărul, și adevărul vă va face slobozi. (Ioan 8:32) . Isus a spus, "Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul." (Ioan 17:17) . "Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta."
(Proverbe 3:5) . Din păcate, mulți din biserică se sprijinina pe "înțelegerea lor proprie" introduce dorințele inimii lor mai presus de scripturi urmând propriile lor sentimente și emoții în loc de cuvântul lui Dumnezeu în Biblie (Proverbe 3:5; Romani 12.: 2; Efeseni 4:14). . Desigur, sentimentele și emoțiile noastre sunt atinse cu "bucurie și veselie" (Ps. 51:8), atunci când Isus Hristos, care este Cuvântul de viață, vine în inimile noastre prin credința în Cuvântul Său (Efeseni 1:13) și ne oferă "pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere" (filip. 4:7) . Cu toate acestea, orice experiență spirituală sau emoțională, care fie v-a contrazice, sau nu sunt conforme cu Sfânta Scriptură, nu este de la Dumnezeu. Domnul ne-a avertizat să NU avem încredere în sentimentele emoționale ale inimii noastre: "Cine se încrede în inima lui este un nebun" (Prov . 28:26) , și "Blestemat să fie omul care se încrede în om" (Ier. 17:5,9) , iar ...Multe căi i se par bune omului,dar la urmă duc la moarte (Proverbe 16:25) .
Având o inimă sinceră, nu vă va face liberi de erori. Unii oameni cred că sinceritatea este egal cu adevărul. Au fost mulți oameni sinceri de-a lungul anilor, care au fost sinceri rău în teologiile lor și convingerile lor. Unii oameni s-au rătăcit de la credință, sunt înșelați sincer, duși în rătăcire de către hinduism, mormonism, budism, catolicism,ortodoxism, islam, și alte doctrine false și convingeri creștine deviate de la cuvant. Nici o experiența spirituala nu te face liber. Isus a spus, „Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei;32 veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”. (Ioan 8:31,32) . Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt (Efeseni 1:13) . Dumnezeu ne avertizează în Ieremia că "inima este nespus de înșelătoare mai presus de toate lucrurile" , și Dumnezeu îi avertizează „Prorocii lor prorocesc minciuni în Numele Meu; Eu nu i-am trimis, nu le-am dat poruncă şi nu le-am vorbit; ci ei vă prorocesc nişte vedenii mincinoase, prorociri deşarte, înşelătorii şi închipuiri scoase din inima lor., ….9 Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?.... 25 Am auzit ce spun prorocii care prorocesc minciuni în Numele Meu zicând: „Am avut un vis! Am visat un vis!”26 Până când vor prorocii aceştia să prorocească minciuni, să prorocească înşelătoriile inimii lor?.care este motivul pentru care noi nu ar trebui să părăsim siguranța scripturi??? (Ier. 14:14; 17:9; 23:26 ;) . Pavel a spus, Mai departe, fraţii mei, bucuraţi-vă întru Domnul. Ca să vă scriu aceleaşi lucruri, mie nu-mi este anevoie, iar vouă vă este de folos (filip. 3:1) . În toate problemele de credință și practică Sfânta Biblie este net un creștin de siguranță , și este autoritatea prin care ar trebui să ne "judecam judecata cea dreaptă" "și deosebirea dintre cel neprihănit și cel rău, dintre cel ce slujește lui Dumnezeu și-l care-i nu-i slujește " (Maleahi 3:18; Ioan 7:24; II Cor 11:14,15;. Galateni 1:6-9;.. Efeseni 4:11;. Ev rei 4:12;. II Tim 2:15)
       Modul de operare in Vechiul Testament al preoților și proorocilor s-a schimbat pentru totdeauna la calvar, când Isus Hristos a spus, "Sa sfârșit" (Ioan 19:30) . Nu mai doriți preoți ofere si jertfe pentru păcatele poporului. Nu mai vor prooroci sa stea în spărtură pentru poporul lui Dumnezeu.
        Dumnezeu conduce poporul Său nu prin mâinile profeților, Apostolul Pavel a spus, 1 După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, 2 la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile. (Evrei 1:1,2) . Apostolul Ioan a spus26 V-am scris aceste lucruri în vederea celor ce caută să vă rătăcească.27 Cât despre voi, ungerea pe care aţi primit-o de la El rămâne în voi şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată, şi nu este o minciună, rămâneţi în El, după cum v-a învăţat ea. 28 Şi acum, copilaşilor, rămâneţi în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală şi, la venirea Lui, să nu rămânem de ruşine şi depărtaţi de El. (I Ioan 2:26..28) . Isus a spus45 În Proroci este scris: „Toţi vor fi învăţaţi de Dumnezeu.” Aşa că oricine a ascultat pe Tatăl şi a primit învăţătura Lui vine la Mine. (Ioan 6:45) . 11 Şi nu v-a mai învăţa fiecare pe vecinul său şi fiecare pe
fratele său zicând: Cunoaşte pe Domnul! – căci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare al lor;. (Ev r. 8:11) . Isus a spus că, atunci când "Duhul adevărului, va veni, va v-a calauzi in tot adevarul:" (Ioan 16:13) . Toți credincioșii sunt acum "regi și preoți ai lui Dumnezeu" (Apoc. 1:6) . Aceasta este preoția Noului Testament a tuturor credincioșilor. Apostolul Petru a spus că "voi sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească" (I Petru 2:9) .
       Un studiu atent al Noului Testament v-a dezvălui că NICIODATĂ Biserica timpurie nu a pus vorbele proorociilor lor la un nivel cu Scripturile.Iar la inceputul capitolului din maleahi 1.1 scrie CLAR ''Prorocia , Cuvantul domnului catre Israel, prin Maleahi" simplu , nu exista o promisiune pentru un ILIE pt.neamuri , care sa restabileasca ceva,sa mai lamureasca ceva sau sa descopere, mai ales un Profet American cu duhul lui Ilie evreu , cand absoluti toti din Biblie erau evrei, este doar o promisiune pt. Israel care are nevoie de Intoarcerea la apostoli >parinti>, ramasita care trebuie mantuita<copii<si invers  si se v-a face prin cei doi maslini in vremea necazului ,pt.ca au negat pe Mesia si l-au omorat, nu Exista suport Biblic pentru acest Profet, si chiar si Ierarhic vorbind , in biserica sunt intai Apostolii si dupaia prorocii, pe invatatura lor suntem ziditi, iar capul este HRISTOSUL.
 Atunci când o persoană are o Apocalipsa imaginară a unor Fapte secrete, si Idei interesante externe; fie a unor cuvinte care implică o declarație a acestui fapt, sau anumite împrejurări vizibile sau sensibile ale unui astfel de Realitati în mintea lor, nici cuvintele Scripturii, sau cu alte cuvinte, pe care le privesc ca o comandă imediată a lui Dumnezeu. Unii ar putea spune, "Cat despre cei care își exercită darurile Duhului - proorocesc,vindeca,fac  minuni, scot demoni? . Cu siguranță că trebuie să fie "corectă cu Domnul", și nu sunt oameni care sa induca în eroare alti oameni "Iisus a spus: 21 Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” v-a intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” 23 Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.” (Matei 7:21-23) . Acest lucru este o declarație uimitoare și sobra. Isus a spus că mulți, nu puțini, dar mulți dintre cei care- l mărturisesc ca Domn și care vor face minuni, nu va intra în împărăția lui Dumnezeu.Nimeni nu este imun la înșelăciune. În momentul în care noi credem că suntem imuni la înșelăciune, suntem, de fapt înșelați. "Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip:" (. II Tes 2:3) . "Nimeni să nu se înșele." (I Cor 3. : 18) . Un sfat important acordat poporului lui Dumnezeu este "Veniți acum, și să ne judecăm, zice Domnul:" (Isaia 1:18) . Trebuie să fim atenți să nu permită opiniile și sentimentele noastre sa influențeaze raționamentul nostru.

WILLIAM MARION BRANHAM: Profetul Nouli Testament sau omul Misticului Ocult?
..... a fost oare un "profet adevărat al lui Dumnezeu", așa cum a susținut? sau a fost el doar unul din "mulții amăgitori" pe care Domnul nostru Iisus Hristos A avertizat pe ucenicii săi ? Aceasta este o întrebare legitimă la care trebuie să se răspundă, deoarece mii de oameni sinceri sunt influențati si legati zilnic de învățăturile lui Branham.
William Branham a crezut că un înger ia calauzit pasii de-a lungul vieții sale. Ministerul William Branham a fost rezultatul "orientari unui inger" acest "înger din cer" ar părea să-i fi aparut pe parcursul vietii in mai multe ocazii .De fiecare data il Paraliza de frica prezenta acestui inger, ....oare exista frica intr-un om plin de  Dragoste si  Desavarsire >pg.76 >viata lui Braham< .....intodeauna cand ingerii au venit sa aduca o veste la oameni sau prezentat, ceea ce aici nu s-a intamplat.O caracteristică predominantă a reuniunilor Branham a fost aproape totala fixare a acestuia pe "prezența" a acestui înger. Branham a spus, "Sunt convins că acest Spirit care voi il simntiti,acest Duh Sfant care se misca in noi , sunt convins ca acesta e Christos,Amin”Sunt convins ca chiar acum ,este ceea ce eu caut,acest cerc luminos in fata mea, sunt convins ca e Duhul Sfant!, Sunt convins ca aceea viziune este in fata ochilo mei!Stiu ca este,Amin!”Când a fost întrebat dacă a fost Duhul Sfânt care a făcut semnele supranaturale și minuni în cadrul reuniunilor sale, Branham a răspuns, "Nu, îngerul meu face aceste lucruri!" Branham a spus, "Eu cred că această ungere este aceleași Inger , deoarece era Dumnezeu ". Acest lucru este absolut ne-biblic. Apostolii lui Isus Hristos au fost conduși de Duhul adevărului și al scripturilor , nu de un înger din cer sau de un sentiment . Apostolul Pavel a avertizat, "6. Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,7 Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.8 Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!>blestem< 9 Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema! (Galateni 1:6-9) . 14 Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii.15 Nu este deci lucru mare dacă şi slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptăţii, al căror sfârşit va fi după faptele lor. (II Corinteni 11:14,15).…".
         Unii oameni ar putea indica capacitatea de a lui William Branham de a " ucide oameni în Duhul Sfânt ", ca dovadă că el a fost un profet adevărat al lui Dumnezeu. Dar singurii oameni care au fost "uciși în Duhul", în Noul Testament erau dușmanii lui Dumnezeu. Dacă ne "încercăm spiritele" și să testam acest fenomen cu scripturile (I Ioan 4:1;. II Tim 3:16) , vom vedea că singurele persoane care au fost "uciși în Duhul" au fost soldați și bărbații care a venit să-l aresteze pe Isus, și Saul și tovarășii săi, care erau dușmani ai bisericii creștine, și Anania și Safira care a ispitit pe Duhul Domnului și a mințit pe Dumnezeu. Si Grupul de bărbați și soldati "au mers înapoi, și au căzut la pământ", atunci când Isus le-a zis, "Eu sunt " (Ioan 18:3-6) , și Saul (Pavel), și cei împreună cu el "au fost toti căzuti la pământ " atunci când Isus a vorbit cu el înainte de convertirea sa (Fapte 26:14) , și Anania și Safira au murit ca urmare a minciunii"uciși în Duhul" (Faptele Apostolilor 5:1-10) . Nicăieri în Scripturi nu veți găsi un apostol sau ucenic al lui Isus Hristos a fi "uciși în Duhul" și convulsii incontrolabile, astfel cum sa întâmpla astazi în aceste treziri moderne zile de vindecare, ploi tarzii așa-numitele. Atunci când apostolul Ioan a văzut pe Isus Hristos, el "a căzut la picioarele Lui ca
mort" (Apoc. 1:17) . Dar rețineți că Ioan a căzut "ca fiind mort" , el nu a căzut jos convulsii la picioarele lui Isus "într-un fel de transă extatică (Ioan 18:3) . Rețineți, de asemenea, că, înainte de Pavel (Saul) a fost convertit el și cei care au calatorit cu el pentru a persecuta biserica "au fost toati căzuti la pământ" atunci când Isus a vorbit cu el, dar după convertirea lui Pavel, nici unul dintre cei care iau slujit au
fost "uciși în Duhul" (Faptele Apostolilor 26:14) .Unii oameni ar putea indica capacitatea lui William Branham de a scoate dracii și de a face multe alte lucrări minunate în numele lui Isus, Dar ia în considerare ceea ce Domnul Isus Hristos însuși a spus: 22 Se vor scula hristoşi (unsi)mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor face semne şi minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleşi. (Marcu 13:22) . Amintiți-vă , chiar Iuda Iscarioteanul, care Isus la numit "un diavol," si pe care EL l-a ales apostol "1 Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi, şi le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate, şi să tămăduiască orice fel de boală şi orice fel de neputinţă. (Ioan 6:70; Mat 10. : 1) ". Unii oameni ar putea indica capacitatea lui William Branham de a proorocii în numele Domnului Isus, și capacitatea de aparenta a lui Branham de a citi mințile și spune oamenilor anumite lucruri si experiente personale în viața lor, o abilitate împărtășită de mulți psihologi și medii , ca dovadă că el a fost un profet adevărat al lui Dumnezeu. (Matei 7:21-23) .Isus a spus că un "neam viclean și preacurvar cere un semn" , si "nu veti vedea semne și minuni, nu veți crede." "Și el a suspinat adânc în duhul lui, și a zis ” 4 Un neam viclean şi prea curvar cere un semn; nu i se va da alt semn decît semnul proorocului Iona.“ Apoi i-a lăsat şi a plecat..” (Mat. 16:4; Ioan 4:48, Marcu 8:12) . Apostolii lui Isus nu l-am urmat, din cauza la semne și minuni, ei l-au urmat, deoarece el a predicat cu credincioșie scripturile:"Atunci Isus a zis celor doisprezece, ? Voi de ce nu plecati?i Atunci Simon Petru ia răspuns, “Doamne, la cine vom merge?Tu ai cuvintele vieții veșnice ". (Ioan 6:67,68) . Pavel a spus, "Mă mir că treceți așa de repede de la Cel ce va chemat prin harul lui Hristos, la o alta Evanghelie : 7 Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. (Gal 1:6,7). . 3 Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gîndurile voastre să nu se strice dela curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos. 4 În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus pe care noi nu l-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă Evanghelie, pe care n-aţi primit-o, oh, cum îl îngăduiţi de bine! 5 Dar socotesc că nici eu nu sînt cu nimic mai pe jos de apostolii aceştia „nespus de aleşi!“ 6 Chiar dacă sînt un necioplit în vorbire, nu sînt însă şi în cunoştinţă; şi am arătat lucrul acesta printre voi, în tot felul şi în toate privinţele. 13 Oamenii aceştia sînt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, cari se prefac în apostoli ai lui Hristos. (II Cor 11:3-13) ." 22 Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi. Ei vor face semne şi minuni, ca să înşele, dacă ar fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. 23 Păziţi-vă; iată că vi le-am spus toate dinainte. (Marcu 13:22) ".
Multe dintre învățăturile lui William Branham a arătat gândirile sale delirante. Branham a învățat că Sfânta Scriptură (KingJamesVersion) au avut eroare și că Dumnezeu i-a a oferit lui interpretarea "corectă” (Branham) "20 Fiindcă mai întîi de toate, să ştiţi că nicio proorocie din Scriptură nu se tîlcuieşte singură.21 Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit dela Dumnezeu, mînaţi de Duhul Sfînt. (Biblia numește aceasta "interpretare in privat" II Petru 1:20 ). Ce modalitate mai bună de a înșela oamenii decât să-i spun că nu au într-adevăr cuvintele pure ale Domnului în limba engleză KJV conservate pt noi in Sfânta Scriptură (Ps. 12:6;. Proverbe 30:5) . 6 Cuvintele Domnului sînt cuvinte curate, un argint lămurit în cuptor de pămînt, şi curăţit de şapte ori. …..5 Orice cuvînt al lui Dumnezeu este încercat.El este un scut pentru ceice se încred în El.6 N’adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, şi să fii găsit mincinos."– O caracteristică comună în rândul tuturor cultelor și înșelătorilor și religiilor false este de a muta în mod explicit sau subtil autoritatea BIBLIEI departe la o altă sursă (un om, un inger,o viziune,un mesaj, o confirmare în inima, un lexicon sau o altă carte), în scopul de a înlocui autoritatea Sfintei Scripturi. Din Geneza 3:1, în grădina Edenului a fost sarpele care a zis, „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mîncaţi din toţi pomii din grădină?“…… . "? , la cultele actuale ale căror cuvinte liderul anuleza cuvântul scris al lui Dumnezeu, Metodele lui Satan de înșelăciune - să pună la îndoială scripturile - nu s-au schimbat. Observați că, atunci când șarpele a amăgit primul om ispita nu a fost să fie rău, ci să fie bun, să "fie ca Dumnezeu" (Geneza 3:1-5)***{ ai fost nascut special pentru….”ALESUL” } . Acesta este motivul pentru aproape toți liderii de cult și prooroci mincinoși au un complex de DIVINITATE, pentru “a fi ca Dumnezeu" , pentru a fi "ca Cel Prea Înalt" , care urmează să fie respectat și temut de către adepții lor (Isaia 14:14; III Ioan 1: 9) , daca nu se incepe cu amenintari si blesteme grave.
     William Branham, de asemenea, a învățat despre piramidele oculte și zodiacale (babilonian-caldeean , astrologia, care sunt condamnate de Dumnezeu în Biblie:” Să nu ghiciţi după vîrcolaci, nici după nori.”…. 9 Dupăce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urîciunile neamurilor acelora.10 Să nu fie la tine nimeni care …să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, 11 de descîntător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. 12 Căci oricine face aceste lucruri este o urîciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul,… 6 Şi-a trecut pe fiul său prin foc; se îndeletnicea cu ghicirea şi vrăjitoria, şi a ţinut la el oameni cari chemau duhurile şi ghiceau viitorul. A făcut din ce în ce mai mult ce este rău înaintea Domnului, mîniindu-L.… 6 Şi-a trecut fiii prin foc în valea fiilor lui Hinom; umbla cu descîntece şi vrăjitorii, şi ţinea la el oameni cari chemau duhurile şi cari-i spuneau viitorul. A făcut din ce în ce mai mult ce este rău înaintea Domnului, ca să-L mînie.7 A pus chipul cioplit al idolului pe care-l făcuse, în Casa lui Dumnezeu, despre care Dumnezeu spusese lui David şi fiului său Solomon: „În casa aceasta, şi în Ierusalim, pe care l-am ales din toate seminţiile lui Israel Îmi voi pune Numele pe vecie…13 Te-ai obosit tot întrebînd: să se scoale dar şi să te scape cei ce împart cerul, cari pîndesc stelele, cari vestesc, după lunile noi, ce are să ţi se întîmple!…… 22 S’au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit; 23 şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într’o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare...Leviticul 19:26;.. Deut. 18:10,11; II Regi 21:6; II Cron 33:6. ; Isaia 47:13,.. Romani 1:19-28 ) au fost surse de încredere ale Cuvântului lui Dumnezeu. (De altfel, ambi Charles Taze Russell, fondatorul organizației Martorilor lui Iehova, și William Branham mormintele lor au simboluri oculte, massonice si chipuri de pasari care provin din Egipt, vulturul lui HORUS )
.Apostolul Pavel ne îndemna să > "2 propovăduieşte Cuvîntul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blîndeţea şi învăţătura. 3 Căci va veni vremea cînd oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gîdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. 4 Îşi vor întoarce urechea dela adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. 5 Dar tu fii treaz în toate lucrurile……". (II Tim 4:2-4). . poftele menționate aici nu sunt poftele sexuale, ci și pofte spirituale - o poftirea după putere și Control, pentru a "exercita stăpânire" și "autoritate" asupra altora care nu cunosc" - 25 Isus i-a chemat, şi le-a zis: „Ştiţi că domnitorii Neamurilor domnesc peste ele, şi mai marii lor le poruncesc cu stăpînire. 26 Între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi, să fie slujitorul vostru; 27 şi oricare va vrea să fie cel dintîi între voi, să vă fie rob. 28 Pentru că nici Fiul omului n’a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.“ (Mat. 20:25-27; Iacov 4:5) . Isus a vorbit despre "poftele de alte lucruri care intră în" (Marcu 4:19) . Deci știm din Scripturi că nu toate poftele sunt de natura sexuala. "Așa că i-am dat lui pofta inimii lor proprii": și 12 Atunci i-am lăsat în voia pornirilor inimii lor, şi au urmat sfaturile lor. " (Ps. 81:12; 78:18) .
     William Branham a crezut că el a fost  "purtătorul de cuvânt" a lui Dumnezeu, și că Dumnezeu a fost in el, folosindul la fel de mult ca și profeții Vechiului Testament. Cu toate acestea, "purtătorul de cuvânt al lui Dumnezeu" in teologia moderna, nu a fost original Branham pentru ca a mai fost inainte de el Joseph Smith, care a fondat biserica mormon în 1830, a susținut in repetate "revelații" de la Dumnezeu. 
Smith a format o noua biserica caruia i-a fost dat "revelația" de la Dumnezeu pentru a accepta "Cuvântul lui [Smith]. . . ca și în cazul în care din propria Mea gură, în răbdare și credință ".. Dar chiar și Joseph Smith nu a fost inițiatorul acestui mit, ca și alți lideri de cult, atât înainte, cât și după Smith, a afirmat această autoritate divină. În ultima parte a secolului al doilea sa auto-numit profetul orei de terminare numit Montanus, fondator al montanismului (care era un preot într-un cult ,misterul Frigiei înainte de convertirea sa la creștinism), a fost supus in transe extatice și revelații repetate și se credea pe sine ca "purtător de cuvânt" al lui Dumnezeu ( O altă Evanghelie , Tucker, pp.33, 34) . William Branham a spus, "Acum, eu sunt chiar fratele tau, prin harul lui Dumnezeu. Dar când Îngerul Domnului se deplasează în jos, devine atunci o voce a lui Dumnezeu pentru tine ... Dar eu sunt Vocea lui Dumnezeu pentru tine ... Acum, vezi, eu nu pot sa spun nimic de la mine, doar ceea ce El îmi arată ". (William Branham, Urme de pași pe nisipurile timpului , p.. 214) .
Gee Donald intr-un studiu "atent al Noului Testament a dezvaluit că NICIODATĂ Biserica timpurie nu a pus enunțurile prin proorocii lor la un nivel cu Scripturile. Observați cu atenție fraza distinctiv utilizata în 2 Petru 1:20,21 20 Fiindcă mai întîi de toate, să ştiţi că nicio proorocie din Scriptură nu se tîlcuieşte singură.21 Căci nici o proorocie n’a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit dela Dumnezeu, mînaţi de Duhul Sfînt” Chiar și astăzi unele aberante moderne-zise "profeți", în mod eronat cred că acestea sunt ale lui Dumnezeu "purtător de cuvânt". Deși sinceri în convingerile lor, învățând că Dumnezeu ne vorbește ca "in timpul trecut ... prin prooroci " este atât ne-biblică și anti-biblică și duce la erori, iluzii și doctrine false. : “1 După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rînduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, 2 la sfîrşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor, şi prin care a făcut şi veacurile" (Evrei 1:1-3) . În Vechiul Testament, " în timpul trecut " , Dumnezeu a vorbit poporului său prin profeți , scripturile scrise de profeți. Dar în Noul Testament, " în aceste ultime zile " , Dumnezeu vorbește fiecaruia dintre oamenii lui " prin  fiul său " "prin Duhul Sfânt" pentru fiecare dintre oamenii lui ,cu scripturile scrise de apostoli ( Evrei 1:1-3;. Ioan 14:26, Fapte 1:2; 10:44, 11:15; 15:8; II Tim. 3:15) .: 26 Dar Mîngîietorul, adică Duhul Sfînt, pe care-L va trimete Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile, şi v-ă va aduca aminte de tot ce v-am spus Eu"….. 44 Pe cînd rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorît Duhul Sfînt peste toţi cei ce ascultau Cuvîntul …… 15 Şi, cum am început să vorbesc, Duhul Sfînt S-a pogorît peste ei ca şi peste noi la început…. 15 din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, cari pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mîntuire, prin credinţa în Hristos Isus. 16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. "….. 26 V-am scris aceste lucruri în vederea celor ce caută să vă rătăcească. 27 Cît despre voi, ungerea, pe care aţi primit-o dela El, rămîne în voi, şi n-aveţi trebuinţă să vă înveţe cineva; ci,după cum ungerea Lui vă învaţă despre toate lucrurile şi este adevărată, şi nu este o minciună, rămîneţi în El, după cum v-a învăţat ea"..a exclamat apostolul Ioan,…." 8 “Ce zice ea deci? «Cuvîntul este aproape de tine: în gura ta şi în inima ta.» Şi cuvîntul acesta este cuvîntul credinţei, pe care-l propovăduim noi.” …… 99 Sînt mai învăţat decît toţi învăţătorii mei, căci mă gîndesc la învăţăturile Tale.100 Am mai multă pricepere decît bătrînii,căci păzesc poruncile Tale.101 Îmi ţin piciorul departe de orice drum rău, ca să păzesc Cuvîntul Tău."…. 2 Să n-adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu, şi să nu scădeţi nimic din ele; ci să păziţi poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, aşa cum vi le dau eu……".. 18 Mărturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta că, dacă v-a adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. “….( 1 Ioan 2:26,27;. Romani 10:8; Psalmul 119:99,100,. Prov 30:5,6. ,Deut 4:2; Apocalipsa 22:18,19). . În al doilea rând Timotei capitolul 3 versetul 16 ne spune că "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos pentru învățătură, pentru mustrare, pentru corectare, pentru instruire în neprihănire:" Dumnezeu ne-a dat cuvintele sale scrise pentru a ne feri, sa ne înșelăm singuri și să ne țina in garda de a fi înșelați si de alții.
"19 Pentru ca să-ţi pui încrederea în Domnul, vreau să te învăţ eu astăzi, da, pe tine. 20 N-am aşternut eu oare în scris pentru tine sfaturi şi cugetări, 21 ca să te învăţ lucruri temeinice, cuvinte adevărate (Proverbe 22:20, 21)"5 Orice cuvînt al lui Dumnezeu este încercat. El este un scut pentru ceice se încred în El. 
6 N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească, şi să fii găsit mincinos. ". (Proverbe 30:5,6)
Învățăturile lui William Branham au contrazis în mod direct o mare parte din "ceea ce este scris" în "sfintele scripturi" (I Corinteni 4:6;. II Timotei 3:15). …:”6 ….să învăţaţi să nu treceţi peste „ce este scris“: şi nici unul din voi să nu se fălească de loc cu unul împotriva celuilalt…..15 din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, cari pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mîntuire, prin credinţa în Hristos Isus.
- Branham a spus, "am văzut șapte îngeri în formă de piramidă, care mau cuprins în jos, m-au luat și am fost adus la est pentru a deschide cele șapte sigilii ale lui Dumnezeu" (predica Comandat de șapte îngeri puternici ) . Dar, în contrast cu învățăturile lui Branham Apostolul Ioan a spus, "Și am văzut în mâna dreaptă a Celui ce ședea pe scaunul de domnie o carte scrisă în interiorul și în spate, pecetluită cu șapte peceți. Și am văzut un înger puternic, care striga cu glas tare, Cine este vrednic să deschidă cartea, și să-i rupă pecețile? Și nici un om în cer, nici pe pământ, nici sub pământ, a fost capabil să deschidă cartea, nici să se uite în. Și am plâns mult, pentru că nici un om nu a fost găsit vrednic să deschidă și să citească cartea, nici să se uite în ea ". (Apoc. 5:1-4) . Versetele cinci și nouă ne spune că Domnul Isus Hristos este singurul care este "vrednic de a lua cartea, și să se deschidă pecețile."… William Branham,la fel ca si cultul Davidienilor Branch și cultul Poarta Paradisului tot asa au crezut că acestia au fost alesi de către Dumnezeu să "deschidă cele șapte peceți" . Învățăturile lui Thier, care contrazic Biblia, au fost toate de la aceeași sursă – TATAL minciunii (Ioan 8:44) . Și alte doctrine false propagate de a fi moderne azi "clarvazatori" ,"profeți" , "răpiri secrete" și "aproape de vremea Timpurilor Neamurilor".
 Și, în măsura în care Dumnezeu "închide ușa harului" lumii, Biblia ne-a asigurat că "oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit." , și Isus însuși ne-a asigurat spunând "Eu sunt cu voi în toate zilele, chiar până la sfârșitul lumii " (Fapte 2:21;. Matei 28:20) . "Sfarsitul Timpurilor Neamurilor" nu este o idee nouă, sau o noua "revelație", este o doctrină falsă care ca si in alte culte diferite, cum ar fi organizarea Martorilor lui Iehova,care au avut diferite date precise prezise care sau tot schimbat in timp, legate de Armaghedon si cei o mie de ani. .
Isus Hristos și apostolii sunt modelul nostru și exemplul nostru de biserica adevărată a Noului Testament, pentru a nu trece peste ceea ce este scris 6” Fraţilor, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine şi la Apolo, ca prin noi înşine, să învăţaţi să nu treceţi peste „ce este scris“: şi nici unul din voi să nu se fălească de loc cu unul împotriva celuilalt”. (I Cor. 4:6) . Și Noul Testament, "ceea ce este scris" , este descoperirea lui Isus Hristos.
Fizicianul englez Michael Faraday (1791-1867) a spus, "creștin care este invatat de către Dumnezeu (prin Cuvântul Său și Duhul Sfânt), își găsește ghidul său în Cuvântul lui Dumnezeu, și isi pune nadejdea sufletului său în mâinile lui Dumnezeu. El nu caută nici o asigurare dincolo de ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu ii poate da .... Religia creștină este o revelație, și revelația este Cuvântul lui Dumnezeu ".
Unicitatea Scripturii
Josh McDowell, în primul capitol al cartii sale, Evidente care cer un verdict, începe prin a declara ca Biblia este complet diferita de orice altceva scris în istoria umana. Motivele? Continuitatea, raspândirea, traducerea, supravietuirea, învataturile si influenta. Toti acesti factori, dupa cum implica titlul cartii lui, constituie o justificare evidenta a Scripturii. Oricine priveste faptele în mod obiectiv trebuie să fie de acord de Armonia internă a Scripturii
Are autoritate. Este profetică. Autentică. Puternică. Fără aceste caracteristici, o carte nu poate fi inclusa în Biblie. Tot ce este în afara Scripturii sufera de lipsa a cel putin unul dintre aceste criterii. Dar acest adevăr simplu al Scripturii este ascuns de "21 Vai de cei ce se socot înţelepţi, şi se cred pricepuţi!" (Isaia 5:21) .Isus a spus, "Îți mulțumesc, Tată, Doamne al cerului și al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înțelepți și pricepuți, și le-ai descoperit pruncilor." prunci, în Hristos (Mat. 11:25) : "15 din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, cari pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mîntuire, prin credinţa în Hristos Isus.16 Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,17 pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună." (II Tim. 3:15) . Apostolul Pavel a spus " 3 Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decît se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă, pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia., și (Rom. 12 : 3; I Corinteni 4:6). . Dar, în loc de a se intelege voia Domnului si de punerea încrederii totale in Sfânta Scriptură și căutarii si cercetarii"sfintelor scripturi" , mulți apeleaza la oameni asa zisi UNSI si la "înțelegerea proprie" (II Tim 3:15;.. Efeseni 5 : 17.; Proverbe 3:5) :… 16 Răscumpăraţi vremea, căci zilele sînt rele.17 De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.”... În loc de a auzi, "ceea ce zice Scriptura?" ….3 Căci ce zice Scriptura? „Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi aceasta i s-a socotit ca neprihănire.“ (Rom. 4:3) și "Cercetați Scripturile" …39, ….pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa vecinică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.40 Şi nu vreţi să veniţi la Mine, ca să aveţi viaţa! (Ioan 5:39) , auzim "Ce zice omul lui Dumnezeu?" și "Căutați ultima sa carte."fraza, "este scris" , referindu-se la scripturi, se produce de 63 de ori în Noul Testament. Dar, în loc de a auzi, "Este scris" , "Este scris din nou" (Mat. 4:4,7; Fapte 1:20; 07:42) , auzim "Așa vorbește Domnul”, "Mulți oameni sunt aparent conștienți de faptul că fraza," Așa vorbeste Domnul ", nu apare nicăieri în scripturile Noului Testament…”16 „Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: «N’ascultaţi cuvintele proorocilor cari vă proorocesc! Ei vă leagănă în închipuiri zădarnice;
spun vedenii ieşite din inima lor, nu ce vine din gura Domnului.” (Ieremia 23:16)…Numeroase profeții și predicții făcute de Branham nu au venit să treacă. Este semnificativ faptul că Branham a prezis fals că America ar fi distrusa în 1977 si duppa asta ar incepe mileniul, problema grava este ca nu pot exista profeti prezicatori in Vechiul Testament decat daca sunt Astrologi sau Vrajitori , având în vedere faptul că el a fost considerat de mulți a fi profetul lui Dumnezeu din timpul sfârșitului ( Cele șapte epoci ale Bisericii ,P. 322)(Deutr 18.10) 10 Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, . Mediile și ghicitorii fac asta ,profețiile lor de multe ori nu reușesc , , la fel ca multe din profețiile lui Branham, sunt inconstante in timp,schibatoae,nu bat cu realitatea,cu istoria , si cu tecnologia de atunci.(America distrusa dupa alegerile lui kenedy…,Masina fara sofer in forma de ou deja implinita in 1964 ,…. invadarea lui mussolini prima si ultima in etiopia - FALS …..Rusia si cele 3 ismuri – 3 duhuri necurate din apoc. – schimbata in sf treime dupaia - FALS,….. viziunea cu podul municipal si cei 16 oameni morti…FALS. ,1933 franklin d.rosvelt ar cauza intrarea in al 2 razboi mondial a Americii ,schimbata dupaia in Hitler - FALS, …1955:. O femeie se va ridica la putere în America, ca președinte,ca dictator , ca vicepresedinte  1960 - FALS: Femeile vor vota în persoana greșită (Kennedy), și o femeie frumoasă și mare mare va crește în SUA (probabil Biserica Catolică). [2]1960: O femeie mare, frumoasă și crudă, va sta în Statele Unite, ca un președinte (probabil biserica catolică) [3]1960: - FALS O femeie mare, frumoasși crudă, în creștere … Astronautul Buzz Aldrin pe Lună în 1969. În 1958, și din nou în 1962, William Branham a spus că omul nu ar ajunge pe luna. Această afirmație este contrară Stiintei documentate- FALS....linia Maginot schimbata cu linia Siegfried, o bataie mare pt .americani din partea nemtilor, si asta intaplanduse cu 11 ani inainte de a fi construita - FALS una era deja si cealalta a fost construita numai la 5 ani distanta inainte de profetie , cautati pe wikipidia.
      Sfânta Scriptură ne spune ca neamplinirea profețiilor lui Branham și altor profeți din zilele noastre sunt dovada că "acestea sunt profeții ale minciunii inimii lor" (Ier. 23:26) . 25 „Am auzit ce spun proorocii, cari proorocesc minciuni în Numele Meu, zicînd: «Am avut un vis! Am visat un vis!» 26 Pînă cînd vor prooroci aceştia să proorocescă minciuni, să proorocească înşelătoriile inimii lor? - Este absolut ne-scripturale pentru oricine se declara el însuși un profet astăzi si pentru a face chiar și o singură profeție falsă. Nu este un singur exemplu, în intregul Nou Testament de un proroc sau apostol care ar da gresi si ar spune o profeție care nu s-a implinit. Cei care urmează învățăturile lui Branham azi pot sa-si ia una sau doua invataturi din Scripturile Noului Testament sa le scoata din context și răsucite bine pentru a sadisface si a se potrivi propriilor lor convingeri si idei, dar se mint pe iei insisi si pe cei care le acceptă interpretările lor private.
"20 Dar proorocul care va avea îndrăsneala să spună în Numele Meu un cuvînt pe care nu-i voi porunci să-l spună, sau care va vorbi în numele altor dumnezei, proorocul acela să fie pedepsit cu moartea.“21 Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvîntul pe care nu-l va spune Domnul?“22 Cînd ceeace va spune proorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întîmpla, v-a fi un cuvînt pe care nu l-a spus Domnul. Proorocul acela l-a spus din îndrăsneală: să n-ai teamă de el. (Deuteronom 18:21,22)
Învățăturile gnostice ale lui Branham (doctrina samanta șarpelui , etc) și acceptarea lui de Francmasoneriei (o satanică ocultă organizație ) ar fi fost un chilipir mort de la bun început.” 10 Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului, 11 şi nu luaţi deloc parte la lucrările neroditoare ale întunerecului, ba încă mai de grabă osîndiţi-le.” (Efes. 5:11) . Un alt aspect ocult al reuniunilor Branham a fost dependența lui totală de un înger cand slujea la oameni. Branham întreba mereu oamenii,(Povestea Vietii Mele pag.97 jumatea pagini) dacă ei au crezut in el ca a fost profetul lui Dumnezeu. Oamenii au trebuit să recunoască în primul rând că Branham a fost profetul lui Dumnezeu înainte ca îngerul sa începa să efectueze manifestari supranaturale.Apropo de “ingerul sau”in aceasi carte la pag 77, A ZIS: ….DACA-I FACI PE OAMENI SA TE CREADA,SI VEI FI SINCER CAND TE ROGI, NIMIC NU V-A STA IN FATA RUGACIUNILOR TALE, NICI MACAR CANCERUL”VEDETI” DACA TU II FACI PE OAMENI SA TE CREADA” Nici un profet sau apostol adevărat a făcut vreodată un astfel de lucru si o astfel de afirmatie TOTAL opusa cu Invatatura lui ISUS C. Apostolii Domnului nostru întrebau pe oameni dacă au crezut că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul lumii. Filip a zis famenul etiopian, 37 …„Dacă crezi din toată inima, se poate.“ Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.“ (Fapte 8:37) . Faptul că Ghidul lui Branham îngerul a acordat anumite semne supranaturale, precum și faptul că unele din profetiile lui Branham sau schimbat pe parcursul anilor,inexacte, nu sau inplinit , nu înseamnă că el a fost un profet adevărat al lui Dumnezeu: "1 Dacă se va ridica în mijlocul tău un prooroc sau un visător de vise care-ţi va vesti un semn sau o minune,2 şi se va împlini semnul sau minunea aceea de care ţi-a vorbit el zicînd: „Haidem după alţi dumnezei“, – dumnezei pe cari tu nu-i cunoşti, – „şi să le slujim“!3 să n’asculţi cuvintele acelui prooroc sau visător de vise, căci Domnul, Dumnezeul vostru, vă pune la încercare ca să ştie dacă iubiţi pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru. (Deuteronom 13:1-3) (a se vedea, de asemenea, II Corinteni11:3,4,13-15; Galateni 1:6-9) “3 Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gîndurile voastre să nu se strice dela curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.4 În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus pe care noi nu l-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă Evanghelie, pe care n’aţi primit-o, oh, cum îl îngăduiţi de bine!”….. 13 Oamenii aceştia sînt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, cari se prefac în apostoli ai lui Hristos. 14 Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. 15 Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfîrşitul lor va fi după faptele lor.” Nu există îndoială că William Branham a fost cu adevărat sincer în ceea ce credea el. Dar el a făcut o greșeală mortală în a crede că inima lui sinceră l-ar împiedica să fie înșelat: " și 26 “Cine se încrede în inima lui este un nebun, dar cine umblă în înţelepciune va fi mîntuit,"(Prov. 28:26 ;. Ieremia 17:5) 5 „Aşa vorbeşte Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijineşte pe un muritor şi îşi abate inima dela Domnul! “. În loc de încredere netagaduita a scripturilor, William Branham a luat decizia fatidică de încredere în propriile lui sentimente si revelatii divine , chiar daca au fost prieteni si slujitori care i-au ATRAS atentia in multe randuri ca este gresit( pag.60 Povestea Vietii Mele) …un lucrator prieten:”El a zis , ACELA ESTE DIAVOLUL,nu te ocupa cu nimic de felul acesta”:un vechi prieten a zis: “Eu cred ca daca tu ai incerca sa-ti pastrezi viata ta, doar sa predici ce este aici in biblie, harul lui Dumnezeu si asa mai departe, eu nu m-as duce jos dupa vreun lucru fantastic, ceva de genul acesta”PAG 59….era vorba de o aratare a lui ISUS ,”un barbat , imbracat in haina alba , un om mic,cu bratele incrucisate,cu o barba scurta, cu parul jos pe umerii lui si el se uita intr-o parte de la mine, ….cu picioarele unul chiar in spatele lui…..era treaz in fata casei,….acela arata ca Domnul Isus ….eu cred ca am sa-l strig……el doar si-a intis bratele, chipul lui era asemanatoar picturii lui hofman ,isus la 33 ani……eu doar m-am prabusit.si gata…..,IN BIBLIE "Isus a răspuns și le-a zis, nu Vă rătăciți, neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. "….. 24 Căci se vor
scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, pînă acolo încît să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.25 Iată, că v’am spus mai dinainte. 26 Deci, dacă vă vor zice:«Iată-L în pustie»(Chipul lui isus in norul din Pustia arizona), să nu vă duceţi acolo! «Iată-L în odăiţe ascunse», să nu credeţi. 27 Căci, cum iese fulgerul dela răsărit şi se vede pînă la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului. (Matei 22:29 …24:24-27) …. 21 Dacă vă va zice cineva atunci: «Iată, Hristosul este aici» sau: «Iată-L, acolo»(in fata casei lui), să nu-l credeţi. Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. 40 Şi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa! (Ioan 5:39,40)

Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.(Ioan 8:32)
Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece(Matei24:35,Marcu 13:31,Luca 21:33)
Pacea Domnului




































2 comentarii:

  1. Ce bine stii folosi Biblia, pentru-a minti ! Exact ca stramosul tau, ispitind pe Dumnezeu, fiindca nu-L cunostea, exact cum faci dumneata !
    Dar Isus i-a zis si lui , chiar asa precum iti spui : " Inapoia Mea , Satan , este scris ( pe-acelasi plan ) " Sa nu ispitesti pe Domnul, Dumnezeul tau "
    Malformatia genetica a Cuvantului este in mintea si interpretarile voastre cu privire la Mesaj, nu in ce a predicat fratele Branham, si voi n-aveti habar !
    Prin ceea ce-ai inceput ca sa scrii , devii pierdut in gandirea omeneasca care-i opera draceasca ( altfel, Domnul n-ar fi zis prin profetul care-a scris : Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. (Isa.55:9)
    Baiete din Bucuresti, fii atent sa nu gresesti in interpretarea ta , ca sa nu dai de BELEA , dumnezeul trinitar care te cere-n Tartar, prin femeia cea nebuna care amesteca mereu vinul (cu pelinul sau ) si-l serveste celor prosti , imbatandu-i cu povesti " care au o forma de evlavie, dar tagaduiesc puterea " Fratele Branham n-a vorbit cu atata intelepciune cum credeti ca ati avea voi, dar puterea lui Dumnezeu de vindecare si de a schimba inimi reci s-a dovedit mereu de partea lui.. Pe cand voi nu puteti dovedi decat sa raciti inimile celor care va citesc ineptiile , si doar incercarea de a le fura binecuvantarile primite prin Mesajul orei, de care voi niciodata nu ati avut parte , ca oferite de Domnul . ci ati intrat in staul peste gard, ca hoti si talhari Malformatia genetica este in gandurile si scrierile voastre referitoare la Mesaj, predicile fratelui Branham pe care ziceti ca le-ati " investigat" tocmai va pun la zid, si voi n-aveti habar ! Prezentarile voastre deformate sunt complet STRAINE DE REALITATE. va folositi de tehnica moderna a tatalui vostru, AMESTECAND MOARTEA IN OALA , cum au facut si fiii proorocilor din vremea lui Ezechiel. Totusi, REALITATEA s-a dovedit : doar unul singur era intr-adevar in slujba lui Dumnezeu, si era dovedit cu semne si cu minuni , nu doar cu " povesti de oameni buni " de-astea suntem satui(semne si minuni pe care Domnul le face mereu ) , dar voi flamanziti desi doar de-alea primiti ( povesti vanatoresti , de suflete omenesti )

    RăspundețiȘtergere
  2. ......prietene, eu nu vad unde am mintit, pot face greseli pt ca orcine greseste, dar eu nu ma cred ABSOLUTUL, SI nu sunt o piedica cum este acest om in calea mantuirii PT MILIOANE DE OAMENI , cum o face acest PROFET FALS in care tu crezi, si care iti este CALAUZITORUL SUPREM, .....cand o sa vi cu argumente concrete biblice ca acest om se regaseste si in paginile bibliei , dar te rog nu incepe cu maleahi 4.5 si apocalipsa 10.7......cauta mai bine, si citeste mai ATENT, inainte sa ma etichetezi, discut cu tine cu mare placere

    RăspundețiȘtergere